Loading...
Насловна2023-11-07T12:02:48+02:00

НОВОСТИ

1004, 2024

Студентите од Педагошкиот факултет во соработка со МладиХаб организираа работилница на тема „Самодоверба“

На 09.04.2024 год. со почеток во 9 часот,  студентките Стојанка Ќупчева и Евгенија Јорданоска од Педагошкиот факултет во Битола, во соработка со МладиХаб организираа работилница на тема „Самодоверба“. Работилницата [...]

404, 2024

Презентација на ПФБТ во Струга

Претставувањето на можностите за студирање на Педагошкиот факултет во Битола, продолжи во средното училиште „Нико Нестор“ во Струга. Пред големиот број средношколци, проф. д-р Билјана Граматковски, проф. д-р Марија [...]

204, 2024

Промоција на ПФБТ во ОСМУ „Д-р Јован Калаузи“ во Битола

Во средното медицинско училиште во Битола беа претставени студиските програми со кои располага Педагошкиот факултет од Битола. Од страна на професорките Даниела Андоновска-Трајковска, Силвана Нешковска, Весна Стојановска, лекторката Елена [...]

104, 2024

Дополнителна испитна сесија

Се известуваат студентите дека се одобрува дополнителна испитна сесија во месец април. Испитниот рок ќе се одржи во денновите 22 и 23 април 2024 година. Пријавување на испитите во iKnow [...]

2803, 2024

МЕЃУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА – „РАЗЛИЧНИ ПЕДАГОШКИ ПРИНЦИПИ – ПРИСТАП НА РАБОТА СО ДЕЦА ОД РАЗЛИЧНИ ГРУПИ“

Во организација на ОУ Јанко Глазер, Руше, Словенија, Филозофски Факултет, Сплит, Универзитет Хрватска и Факултет за Образовни Науки, Универзитет „АУРЕЛ ВЛАИЧУ“, Романија 22,23 март 2024 година Се одржа МЕЃУНАРОДНА [...]

2703, 2024

Работилница на тема ,, Анксиозност”

На ден 25.03.2024 се оддежа работилница на тема анксиозност во просториите на Педагошки факултет во организација на Факултетското студентско собрание на Педагошки факултет и ОУ „Стив Наумов“. Работилницата ја [...]

2603, 2024

Гостување на проф. д-р Кеверески на престижните универзитети во Хрватска и Словенија.

На ден 19 03 2024 проф. д-р Љупчо Кеверески од Педагошкиот Факултет – Битола заедно со Драган Ристевски докторант на Педагошкиот Факултет оддржаа предавање на Наставнички Факултет Риека на [...]

2203, 2024

„ВАВИЛОН – Нова генерација“ 2024

Делегацијата на Европската унија и Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје, со задоволство го објавуваат Конкурсот за награда за најдобар студентски превод и студентска резиденција за книжевен превод „Вавилон – [...]

Министеерство за образование и наука
European University Association
Institutional Evaluation Programme
BUA
EMSCO
MSQ
tutori
Go to Top