Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола
 Педагошки факултет - Битола
  

matematikaВо четврток, 15 јули 2021 година во дворот на Педагошкиот факултет во Битола, со поdanielaчеток во 10 часот и триесет минути, ќе биде промовирана книгата „Математичка поезија“ од Даниела Андоновска-Трајковска, во издание на Центарот за култура и културолошки студии од Скопје. : Книгата ја доби наградата „Стале Попов“ на Друштвото на писателите на Македонија за најдобра поетска книга во 2020 година. На промоцијата ќе говорат Мишел Павловски, Гордана Стојаноска и Весна Мундишевска-Велјановска

 

Read more: Промоција на „Математичка поезија“ од Даниела Андоновска-Трајковска

Вонр. проф. д-р Милена Пејчиновска-Стојковиќ оваа година објави коавторски труд во престижното меѓународно списание за наука и образование, Evolution: Education and Outreach, ISSN: 1936-6434 со наслов: Development and validation of a framework for the assessment of school curricula on the presence of evolutionary concepts (FACE), во издание на Springer Nature со фактор на влијание: CiteScore: 3.4, во SCOPUS (indexed by SCOPUS) и SCImago Journal Rank (SJR): 0.857 .

Во организација на ФСС на Педагошкиот факултет, Битола на 15 јуни 2021 г. се оствари воспитно-образовна посета на споменици на природата и општи заштитени зони во Македонија. Во таа насока, групата од 10 студентки кои покажаа солидни резултати во текот на студиите и кои беа вклучени во активности на подобрување на студентскиот живот, заедно со професорката Милена Пејчиновска-Стојковиќ ги посетија: Кањонот Матка и пештерата Врело; Националниот Парк Маврово; и с. Вевчани и Вевчанските Извори.

На 16.06.2021год. професори и студенти од Педагошкиот Факултет - Битола реализираа посета на Спомен куќата на Блаже Конески во Небрегово.
Целта на посетата беше да се направи видео запис од куќата на Конески којшто ќе биде составен дел од документарниот филм кој го подготвуваат студентите по повод 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески.

Read more: Посета на Спомен куќата на Блаже Конески

Факултетско Студентско Собрание на Педагошки факултет им препорачува на сите студенти да се вклучат во среда, на 23.06.2021, во 18:30 часот за да се информираат за новите можности кои ги нуди Taskforce.

Повеќе информации

Линк за Microsoft Teams

Image result for webmail icon

 

постер за укло тривиум

 

Iknow icon

 

logo kodeks 

 

120736517 345827970003174 4170912189597739481 n
 

akademski kalendar