Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола
 Педагошки факултет - Битола
  

На 08.05.2021 година на Педагошкиот факултет во Битола се одржа студентски отораторски натпревар УКЛО ТРИВИУМ 2021 во организација на Универзитетското студентско собрание на Универзитетот „Св. Климент Охридски“- Битола (УСС УКЛО).

За најдобра ораторка беше избрана студентката Искра Талевска од Педагошкиот факултет –Битола. Второ место освои Димитар Врглески, студент на Правен факултет во Битола, а третото место му припадна на Ѓорѓи Вељаноски, студент на Економски факулет во Прилеп.

Темата оваа година беше „Ефектот на инфлуенсерите врз обликувањето на општеството". На УКЛО ТРИВИУМ годинава учествуваа вкупно 12 студенти од сите единици на Универзитетот.

Членови на жири комисијата беа: д-р Билјана Граматковски, вонреден професор на Педагошкиотфакултет-Битола, во својство на претседател, Маја Андоновска-Илијевски, директорка на НУ Центар за култура- Битола и актерка во Народен театар-Битола, како и м-р Наташа Чавдаровска, дипломиран новинар, маркетинг менаџер и основач на граѓанската организација ФОРУМ 16.

1 1 3 5 

 

Image result for webmail icon

 

постер за укло тривиум

 

Iknow icon

 

logo kodeks 

 

120736517 345827970003174 4170912189597739481 n
 

akademski kalendar