Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола
 Педагошки факултет - Битола
  
Ивана Петровска и Снежана Бојковска студентки на Педагошкиот факултет – Битола, трета година на отсекот Англиски јазик и книжевност напишаа труд за заштита на загрозените за време на пандемијата. British council направи натпревар за студентите од сите држави, натпреварот вклучуваше два предизвици од кој студентите можеа да одберат и да пишуваат. Предизвикот кој нашите студентки го одбраа беше
Предизвик # 1: Како да одговорите и да се опоравите од КОВИД-19 со зајакнување на социјалната правда и заштита на најранливите?
По завршувањето на предизвикот Ивана и Снежана беа одбрани како финалисти каде што ја презентираа својата идеја, нивниот труд ќе биде наскоро објавен, но вие можете да го прочитате тука.

Image result for webmail icon

 

постер за укло тривиум

 

Iknow icon

 

logo kodeks 

 

120736517 345827970003174 4170912189597739481 n
 

akademski kalendar