Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола
 Педагошки факултет - Битола
  

Објавена е Прелиминарна ранг листа од ВТОР уписен рок за запишување на нови студенти. Приговори за прелиминарната листа се поднесуваат 24 часа по објавување на истата. Конечната ранг листа - Решение за прием на студенти ќе се објави на 22 септември.

По повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески, Центарот за литература, уметност, култура, ораторство и јазик при Педагошкиот факултет - Битола распишува КОНКУРС на тема „Учителот“:
1. За литературна творба – песна (за ученици од основното и средното образование и за студенти),
2. За ликовна творба (за ученици од основното и средното образование и за студенти).
Конкурсот е отворен од денот на објавувањето и трае до 30 септември 2021 година.

Почитувани професори и студенти,

Во вторник, на 21-ви септември 2021 година, во амфитеатарот на Педагошкиот факултет во Битола, со почеток во 10 часот, ќе биде прикажан документарниот филм ,,Бесмртноста на Блаже Конески", изработен од страна на студентката Искра Талевска. Овој документарен филм е само една од активностите кои се реализираа во чест на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески на Педагошкиот факултет во Битола во соработка со МНД- Битола. Настанот воедно е и одбрана на дипломски труд, па Ве покануваме заедно да го проследиме филмот.

Image result for webmail icon

 

постер за укло тривиум

 

Iknow icon

 

logo kodeks 

 

120736517 345827970003174 4170912189597739481 n
 

akademski kalendar