Студентката Ева Нешкоска од Педагошки факултет – Битола го освои првото место на државниот Ораторски натпревар. На 4.6.2024 година, Европското движење ЕММК, во соработка со Фондацијата Конрад Аденауер и Центарот за европски студии Вилфред Мартенс од Брисел, организираше настан за одбележување на Денот на Европа.

>> повеќе >>