Loading...
Насловна2023-11-07T12:02:48+02:00

НОВОСТИ

506, 2024

Ева Нешкоска од Педагошки факултет на прво место на државниот Ораторски натпревар

Студентката Ева Нешкоска од Педагошки факултет - Битола го освои првото место на државниот Ораторски натпревар. На 4.6.2024 година, Европското движење ЕММК, во соработка со Фондацијата Конрад Аденауер и Центарот [...]

2205, 2024

д-р Љупчо Кеверески професор на Педагошкиот Факултет – Битола промовиран за Академик на Српската академија за образование

Д-р ЉУПЧО КЕВЕРСЕКИ ПРОФЕСОР НА ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ,, ВО БИТОЛА ПРОМОВИРАН ЗА АКАДЕМИК НА СРПСКАТА АКАДЕМИЈА ЗА ОБРЗАОВАНИЕ На пригодна свеченост на Учителскиот факултет во [...]

1405, 2024

Нашите студенти присуствуваа на литературен настан

Студентите од студиската програма Англиски јазик книжевност (втора година) на ПФБТ, во придружба на проф. д-р Силвана Нешковска, на 14.5.2024 г. присуствуваа на литературен настан организиран од СОУ „Таки [...]

1405, 2024

Заверка на летен семестар

Се известуваат студентите дека заверка на летен семестар ќе се изведува од 20 мај. Ги потсетуваме редовните студентите да соберат потписи од слушаните предмети во својот индекс. Студентите од четврта [...]

1405, 2024

Реализација CEEPUS мобилност од страна на Проф. д-р Силвана Нешковска на Универзитетот Медитеран во Црна Гора.

Проф. д-р Силвана Нешковска, во периодот од 22.04 до 26.04. 2024 г. реализираше CEEPUS мобилност на Универзитетот Медитеран во Подгорица, Црна Гора. Пред студентите од катедрата за Англиски јазик [...]

1405, 2024

ПФБТ на УКЛО Отворен ден во Охрид

На 10.5.2023 г. на Факултетот на Угостителство  и Туризам во Охрид се одржа третиот по ред Отворен ден на УКЛО. Настанот имаше за цел да го претстави Универзитетот  „Св. [...]

3004, 2024

Студентите-преведувачи од ПФБТ на балетот „Молитви на моето тело“ во Скопје

Студентите од Педагошки факултет – Битола, што учествуваа во преведувачкиот проект „Во книжевниот универзум на Ацо Шопов“, ја имаа честа да присуствуваат на балетскиот триптих „Молитви на моето тело“  [...]

2604, 2024

ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ – БИТОЛА ГИ ПРЕЗЕНТИРАШЕ СВОИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ НА САЕМ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И КАРИЕРА 📚🎓

🎓📚 ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ - БИТОЛА ГИ ПРЕЗЕНТИРАШЕ СВОИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ НА САЕМ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И КАРИЕРА 📚🎓 🗓️ На 25 април 2024 година (четврток), студентите од Педагошкиот факултет од [...]

2304, 2024

Ораторски натпревар УКЛО Тривиум – Ева Нешкоска од Педагошкиот факултет освои прво место на деветтиот по ред ораторски натпревар

Деветтиот по ред ораторски натпревар УКЛО Тривиум се одржа на 22.04.2024 година во киното „Манаки“ во Битола. Учесници на натпреварот беа вкупно осум студенти од единиците на универзитетот „Св. [...]

Министеерство за образование и наука
European University Association
Institutional Evaluation Programme
BUA
EMSCO
MSQ
tutori
Go to Top