Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола
 Педагошки факултет - Битола
  

ОГЛАСНА ТАБЛА

 

eticki kodeks

 

 

research gate

 

javni nabavki

Се известуваат студентите дека пријавување на испити за септемвриската испитна сесија ќе се одвива од 21 до 25 август. Испитите ќе се полагаат во периодот од 31.08.2017 до 15.09.2017 година.

Објавен е КОНКУРС за прв уписен рок за запишување на студенти во прва година во академската 2017/18 година.

Секој заинтересиран кандидат треба да се најави на www.upisi.uklo.edu.mk и да ја пополни комплетната пријава. Потоа на денот на уписите се доставуваат документите заедно со бројот од електронската апликација.

Електронско пријавување се врши и во просториите на Педагошки факултет на 15, 16 и 17 август со помош на стручни лица.

Целиот КОНКУРС може да го прегледате тука.

Почитувани студенти,
Европската мрежа за сеќавање и солидарност објавува повик за учество во образовниот проект In Between. Повикот е отворен до 17 јули 2017. Повеќе информации за проектот можете да најдете на следниов линк www.enrs.eu/inbetween

Објавен е распоред за испитите во ЈУНСКА испитна сесија 2017. 
Последни промени на 12.06.2017 година.

Се известуваат студентите од насоката Англиски јазик и книжевност дека испитот по предметот Американска книжевност ќе се одржи на 27.06.2017 г. со почеток во 13:00 ч.

Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола објавува ПОВИК за мобилност
во рамките на Е+ Програмата.
KA 1: индивидуална мобилност за учење, Сектор: високо образование:

- мобилност на студенти за студирање (SMS)
- мобилност на студенти за стажирање (SMP)
- мобилност на академски кадар за настава (ЅТА)

Ве известуваме дека Министерството за образование и наука на РМ отвори повик за избор на тутори за учениците од основното и средното образование. Право да бидат тутори имаат сите редовни студенти кои имаат најмалку оцена 8 за предметите по кои нудат туторство, заедно со препорака од предметните професори.

Повеќе информации може да се добијат на tutori.mon.gov.mk

На 10 и 11 мај 2017 година на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола ќе престојува експертски тим од Институционалната евалуациона програма при Европската асоцијација на универзитети со цел спроведување надворешна евалуација на Универзитетот.

Посетата на експертскиот тим е единствена можност за добивање надворешна, објективна оценка за работењето на Универзитетот од една престижна, независна Европска организација. Истовремено, надворешната евалуација е во функција на континуираниот развој на УКЛО, а пред се, на системот за обезбедување и унапредување на квалитетот.

Агендата на експертскиот тим предвидува средби со раководството на УКЛО, Комисијата за самоевалуација на Универзитетот, студенти, надворешни чинители, како и одвоени посети на неколку единици на Универзитетот.

Втората посета на тимот е закажана во периодот од 16 до 19 октомври, 2017 година.

Извештај за самоевалуацијата на Педагошки факултет - Битола за периодот од 2012/13 - 2016/17 година.

RizVN Login