Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола
 Педагошки факултет - Битола
  

Image result for webmail icon

 akademski kalendar

Screenshot 5

 

Screenshot 6

Објавен е распоред на колоквиуми и испити за јунска испитна сесија во 2020 година. Последни промени на 03.06.2020
- Колоквиумска недела
- Наставник за одделенска настава и Воспитувачи
- Македонски и Англиски јазик и книжевност
- Преведеување
- Социјална и рехабилитациска педагогија
- Педагошка доквалификација

Промени во распоредот:

Термини за полагање во јунска сесија кај Деан Илиев

Испитите по предметите кај проф. д-р Татјана Атанасоска кои се закажани за 28.06.2020 (недела) и 01.07.2020 се презакажуваат за на 29 јуни во 9.00 часот.

Објавени се правила за начинот на кој студентите пријавуваат и полагаат коловиуми и испити во јунска испитна сесија.

Се известуваат сите студенти кои не успеаа да ја предадат цела документација за упис на семестар, немаат електронско запишување на предмети и слични проблеми, дека во четврток и петок (28 и 29 мај) ќе работи Службата за студентски прашања од 9 до 12 часот. Во овие два дена нема да се продаваат пријави за испит, за кои дополнително ќе има соопштение.

Исто така веќе е овозможено електронско пријавување на испити за јунска и септемвриска сесија.

УКЛО им овозможи на студентите продолжена јунска и септемвриска испитна сесија. На вонредна седница на Управата, во интерес на студентите извршена е измена на Студентскиот календар https://uklo.edu.mk/academic_events/index . На овој начин се овозможува реализација на јунската и септемврсиската испитна сесија во продолжени рокови. Воедно, студентите на УКЛО со една пријава можат да полагаат во два термини. Исто така, во пролонгираните рокови предвидени се и колоквиумски недели  од:  1.06 - 20.06.2020 и од 17.08 - 22.08.2020. 

Дополнително ќе се објават Распоред за колоквиуми и испити, како и информации за начинот на полагање.

Се известуваат студентите од Педагошки факултет дека потребно е да ја пополнат оваа анкета во врска со наставата која беше организирана во овој период. Анкетата е анонимна.